Vores katteri navn: 
DK*Ligaen
(Our cattery name)

Michael & Milene Hansen
Gl.Dalbyvej 14, Lyngerup
DK - 3630 Jægerspris

Tlf: (+45) 4752 2569
Mobil (+45) 2023 8030

Email:
Milene@manx.dkKlik på logoerne og
se hvem der hjælper!Klik på Kattens Værn
logoet for at se mere:
Måske kan du hjælpe en kat?

Frederikssund Dyreklinik hjælper
via Dfas som er en organisation
for græske katte og hunde.

Klik logo for at se mere


Danish Friends of Animals

De hjælper også!


Olivers donerede 7000 måltider:


Klik på Oliver logoet
for at se mere:

Måske vil du bruge foder fra
Olivers som også hjælper
dyr i nød?


Klik på logo

til Dyrenes Dag komitéHar også doneret foder

Se video fra internat
katte på en udstilling:


På en udstilling fremviste Kattens
Værn i Sønderborg internat katte
See the video from a show
shelter cats, Click photo to see

Klik her og se Internatet og
deres hjemmeside. Det hedder
Sønderborg og Omegns kattelaugVi har også en
internatkat "Moster"


Klik på foto for at se hende
We also helped a cat from a
shelter, Click photo to se

Klik her og se Internatet og
deres hjemmeside. Det hedder
Sønderborg og Omegns kattelaugKender du kattebladet
MIN VEN KATTEN?
Klik på bladene for at se mere
eller abonnere på det.
Historien om telebusssen/sommerhus-
kattene er med i det nye nummer
Skævingevej 23, 3320 Skævinge
33 68 41 55


Har doneret foder


Borupvej 65, 3320 Skævinge
48 28 90 58


Kattebusbørn:

Her er lidt om kattene
på min skolebusrute
(jeg kører også skolebus)
Here comes a story about
the cats on my phonebus route
(I'm a scool busdriver)På min skolerute om morgenen
er der flere katte som følger
børnene ud til skolebussen
Jeg har lovet kattene en præmie
hvis de en dag HENTER børnene
ved bussen efter skole.


On my school route every morning
there are some cats following the
kids to the bus.
I have promised the cats a reward
(prize) if they also pick up the kids
after school!Flere af børnene har gårdkatte, da telebussen henter børn fra landområder som er udenfor de ordinære busser's ruter.


Jeg har også haft en kat med i bussen:Men det var nu fastelavn,
og Lotte ville være kat i år!


Vi har mange sjove oplevelser sammen,
en af ungerne fortæller at hun HADER
at gøre rent. Jeg siger så til hende, at
hun skal sige hun hellere vil muge ud
i stalden (de har mange dyr på gården)
Ja det tror jeg er en god ide, svarer hun,
fordi far røg ned i møjet da han skulle
hjælpe koen med at få en unge!

Så kunne jeg jo ikke lade være med at svare; det hedder hjælpe koen med at kælve en kalv. Så kom vi til at snakke om, at en hest foler, et får læmmer, en so farer. Hvad hedder det så med en ged? (de har også geder på gården). Det ville de undersøge, og lave en tegning med alle dyrene, så vi alle kunne huske det fremover

 

Hjælp en kat / Help a cat


En telebus historie fra mit arbejde :

I et sommerhusområde henter jeg et ældre par flere gange om ugen,
hvor flere katte følger dem til bussen..

De fortæller mig at de har lejet et sommerhus fordi deres 28 katte ikke trives i en lejlighed i byen. Jeg spurgte dem om kattene var neutraliserede, men det er kun 2 af dem. Giver I så hunkattene P-piller? Men sidst de forsøgte åd en af hankattene maden som pillen var i. De fortæller også hvor meget en dyrlæge skal have for at neutralisere en hunkat (2500 kr)...!!!! De havde også forsøgt at komme af med nogen til Dyrenes Beskyttelses internater, men de skulle have 500 kr for at modtage en kat, så det havde de heller ikke råd til! (Efter at have haft fat i alle katte viste det sig at der var 37!!!!)

Næste dag spurgte jeg dyrlægerne i lokalområdet om de lavede noget velgørenhedsarbejde. Jeg fik priser som var under halvdelen af normal prisen. Jeg kontaktede også Kattens værn som var så hjælpsomme at de vil finde hjem til nogen af dem (over 20 stk blev det til), da de ældre skulle ned i antal af katte. Det er guld værd! Jeg har også tilbudt at køre for de ældre, da de ikke selv har bil.

Dyrenes dag komité sendte også et ansøgningsskema, så de kunne få tilskud til dyrlæge regningen, men pengene skulle i første omgang lægges ud! Og de kan ikke få den fulde dyrlægeregning tilbagebetalt. Så enten skal pengene samles ind eller der skal findes en hovedsponsor. Det ville være en stor hjælp med rede penge, som kunne betale dyrlægeregningen i 1. omgang, da nogle af pengene kommer tilbage fra tilskudsordningerne.
Det har Grethe tilbudt at gøre, som har erfaring med herreløse katte!!!!!

Kattehjemmet i Hillerød sagde ja til at finde nye hjem til 5 stk, det er bare skønt at nogle dyreværns organisationer kan samarbejde om det her! Stort tak til dem! Alle vil få logo nævnt på diverse hjemmesider, samt katteblade, aviser, ugeblade som vil tage historien. Jeg har også planer om en masse PR og reklame i de katteklubber samt udstillinger jeg kommer til.

Olivers pet food doneret med 5 sække foder (ialt 7000 måltider), det kan forhåbentlig give de ældre mennesker lidt luft i økonomien, så de har lidt mere overskud og overblik


Nogle af kattene er så tamme at de kommer hen og hilser på mig i telebussen
(21-1-2010)

Heldigvis ser de sunde og raske ud, men de ældre mennesker kan ikke have så mange katte, da det vil ende med 100-200 hvis de ikke bliver neutraliseret hurtigst muligt.


Heldigvis kørte kattene ikke med telebussen. Men der skal findes penge
(hjælp til neutralisering) i en fart.

Har du lyst til at hjælpe ved at donere et beløb til dyrlægeregningen?
Alt modtages med tak i en god sags tjeneste.Du kan også kigge på Kattens Værn internat eller Kattehjemmet i Hilerød.

Ring Milene på 2023 8030, du kan også donere penge til neutralisering på konto i den Danske Bank:

3430-3430772953

De er alle tamme, de fleste er ca. 8 mdr. gamle. Den sort/hvide har fundet hjem hos min svigerdatter, så foreløbig er over 20 katte rejst derfra

Se flere foto her, da vi var ude og hente nogen af dem og fra internatet:Klik små foto for at se begge albums, klik video ikon for at se video af kattene
på internat. På videoen kan du se hvor kælne og legesyge de er. En af grundene til at jeg faldt for dem og besluttede at hjælpe.
Her var tale om søde og tamme katte som ikke bare burde aflives! Det viste sig også at Kattens værn kun var 14 dage om at formidle dem, fordi de var så søde og kælne.


Frederikssund Dyreklinik og dfa sagde hurtigt ja til at hjælpe med neutralisering, øremærkning og vaccination. STORT TAK TIL DEM FOR DET FANTASTISKE ARBEJDE!.

Alle blev også testet for sygdomme via en blodprøve og fundet frie!
Dog fandt de 3 med mundhulebetændelse som Grethe passede med penicillin og Tanddyreklinikken i Måløv senere gav en gratis tandeftersyn!

Også STORT TAK TIL SKIBBY DYREKLINIK som bistod med ormekur og loppebehandling.
Samt behandling af diarre uden beregning.

Uden samarbejdet mellem dyrlægerne i Lokalområdet, Kattens Værn, og Grethe, havde jeg og min mand nok givet op. Det var en større opgave end jeg/vi lige forudså.

På billedet ses Dyrlæge Christina Jespersen fra Frederikssund Dyreklinik,
Milene og Grethe, da vi indleverede kattene til neutralisering.


På Tanddyreklinikkens side kan du læse meget mere om tand og mundproblemer
Også STORT TAK til LAND & FRITID i Skævinge som donerede dette flotte kradsetræ.
Land & Fritid butikkerne har et bredt sortiment af foder og tilbehør til dyr


Kradsetræet ude foran sommerhuset og kradsetræet da det var på plads inde i stuen.
Det ældre par næsten bukkede og skrabede som tak, nu har kattene deres egen sofa!

Dyrenes beskyttelse ville ikke hjælpe, de er ellers den dyreværnsorganisation som får flest midler herhjemme (64 millioner har jeg hørt - 80 millioner har jeg læst). Jeg spørger bare, flest midler til at aflive dyr? Her tænker jeg på de 81 hunde som blev aflivet på Bornholm , og de næsten 100 bengal katte i Jylland. De hjælper åbenbart først når DET ER GÅET GALT!
Det kan meget hurtigt ende galt for dette ældre par, hver hunkat kan få 5 killinger 2-3 gange OM ÅRET! Det bliver meget hurtigt til over 100 katte i år! Da jeg talte med Jens Svenningsen, dyrlæge og dyreværnschef i DB , sagde han, at det drejede sig jo ikke om dyr i nød, de blev jo fodret, og man skal hellere lade naturen gå sin gang ved at LADE VÆRE MED AT FODRE!

Så spørger jeg igen, skal de så dø af sult? Her prøver jeg/vi at hjælpe SUNDE og RASKE dyr, de skal vel ikke vente til det er for sent og de skal aflives? Han var ikke til at hugge eller stikke i, jeg vil ihverfald ALDRIG mere støtte eller være medlem hos Dyrenes beskyttelse efter den melding!

Overskriften er lige til Ekstra Bladet! Mangler du en arving så opret et testamente til fordel for dyrene! Gratis oprettelse, reklamerer de med! DB er hvertfald først fremme når overskrifterne ER PÅ FORSIDEN AF ALLE AVISER!Det kan ikke være rigtigt at det skal på forsiden, FØR Dyrenes Beskyttelse vil gå ind i sagerne!!!!!! Og det kan ikke være rigtigt at de KUN vil aflive dyrene, når det er for sent! Det er jo ikke dyrenes skyld!

Opdatering: 12-2-2010
I bussen fortæller jeg en pensionist at Dyrenes Beskyttelse ikke vil hjælpe, han blev så forarget at han vil slette dem fra sit testamente! Han er oprigtig ked af det og fortæller at han ikke kan klare at dyr ikke har det godt!
Jeg fortæller også om at de stakkels katte har brug for ormekur, og straks stikker han hånden i lommen og finder alle sine mønter frem (der var mange 10'ere og 20'ere) og spørger om jeg ikke har en indsamlingsbøtte? Det har jeg jo ikke lige tænkt over og mens jeg leder efter noget til at have mønter i, spørger han, hvad ormekuren koster...... ca. 600 kr for de 20 katte som er tilbage derude.... Og hvad gør han, han hiver sin pung op af lommen og giver mig 600 kr!!!!
Så nu er ormekuren købt og kattene kan blive behandlet! Samtidig får de også en loppekur som et velrenomeret firma har sponsoret gennem dyrlægen! Vi har også været ude med kattesand og bakker, så smittepresset kan holdes nede på et minimum.
Stort tak, hvor er det dejligt at der findes mennesker med overskud i disse kolde krisetider!

Opdatering: 16-2-2010
Så har alle katte fået orme og loppekur! Jeg tog selv derud og sørgede for at hver enkelt blev behandlet samtidig blev de talt og jeg fik overtalt de ældre til at gå af med yderligere 9, så nu er ialt 19 fjernet derude fra! Kattens Værn på Fr.berg var fantastiske og tog flere end aftalt!
Der er 16 tilbage derude, hvilket fortæller mig at de ialt havde 35 katte!!!!!!! Selvom de næsten alle sammen er tamme, så fik 2 kradset mig og 2 bidt mig, de er jo ikke vant til at blive håndteret af fremmede. Jeg er stik tosset på Dyrenes beskyttelse at de ikke vil hjælpe, så almindelige mennesker og andre sponsorer/private virksomheder skal gå ind og gøre deres arbejde! Yderligere var der 2 katte i deres kolonihavehus, så 37 katte!
Der er stadig lang vej igen, for problemet vil gentage sig hvis ikke kattene bliver neutraliserede!!!!!.... Og når vi andre skal gøre Dyrenes Beskyttelses arbejde, må de sku til at have pungen op af lommen!!!!!!

Det kan godt være at deres internater er overfyldte, men så må de hjælpe med at betale for neutraliseringen, problemmet skal løses. - HURTIGT.

Opdatering: 3-3-2010:


www.hittekilling.dk har også problemer med at Dyrenes Beskyttelse ikke vil hjælpe (DB mener moderløse killinger skal aflives). Men hittekilling gør et kæmpe arbejde og formidler ALLE killingerne videre som neutraliserede, så de ikke selv sætter uønskede killinger til verden!

Bente Petersen, formanden for hittekilling.dk har i flere år prøvet at få DB til at hjælpe i flere sager om katte i ikke acceptable situationer, men uden held.

Eksempler:

En nu dømt kattehandler med op til 75 katte. Katte som blev opbevaret i små legehuse, op til 15 fertile hunner i et hus på max 6m, katte og killinger som ikke kom til dyrlæge når det ellers var påkrævet. Hankatte som år efter år gik i trådbure på 90 x 90 cm . Dette sted besøgte DBs dyrlæge Lotte Brink og godkendte det , kun med en bemærkning om en enkelt kat med øjenbetændelse.

Et ægtepar var kommet op på at have over 30 katte som de ikke magtede at passe, kattene var syge . DBs Kredsformand Niels Kristian Kristensen blev af B.P. bedt om hjælp, men svaret var ” er du klar over hvad det koster, du kan få en sæk foder.Der blev derefter taget kontakt til Kredsformand Kirsten Tuxen , men med samme resultat. Altså måtte B.P. selv tage sig af de 21 katte hun fik overladt og for egen regning betale dyrlægeregning for aflivninger og undersøgelser.

Sidste sag er sagen om de godt 100 bengaler. Dette har DB haft kendskab til siden september – oktober sidste år , men først i januar da en anden person anmelder katteholdet, kom DB på banen, for da fik det offentlighedens opmærksomhed og så var der reklameværdi i det.

B.P var på adressen i januar og oplevede en uudholdelig stank og en enorm fluebestand, med tanke på hvor slem stanken må have været da der var varmt og hvor mange fluer der har været, undres man over at DB ikke gjorde noget tidligere , men bare lod kattene gå under de omstændigheder.

Resultat blev at mindst 75% måtte aflives.!

Jeg har haft kontakt med Dyrenes beskyttelse's kredsformand i Jægerspris, som lovede at få yderligere 12 kredsformænd til at presse på med denne sag senest 1.marts, men hun ringer ikke tilbage og jeg hører INTET fra dem! Hun sagde for 2-3 uger siden at hun nok skulle hjælpe med genudsætning og internatpladser, men de internater hun henviste til som er listet af Dyrenes Beskyttelse er kattepensioner!
Gad vide om DB spiser gode middage og drikker dyr rødvin for alle de millioner de får ÅRLIGT!
De skulle hellere sammen med kommunerne sørge for TILSKUD til neutralisering af tamkatte ejet af mindre bemidlede!
Se det kunne batte noget, så der ikke blev født alt for mange killinger!!!!!!!!!
Politisk kunne der ændres meget ved at alle kommuner har aftaler med lokale dyrlæger om tilskud hvis katten/e er ejet af personer med lav indkomst. Ens pris om det er han- eller hunkat. Jo flere jo billigere!

DB kan få fjernet denne dårlige omtale hvis de får pungen op af lommen i en fart!Du kan støtte Kattens Værn ved at handle i deres web butik:Klik på kander/krus for at bestille! Du kan også støtte 200 kr via medlemsskab.

Klik på web butik for at gå direkte til termokander og krus. Jeg har allerede!

Der er mange fordele ved at få en Internat kat fra Kattens Værn. For det første er den tjekket for sygdomme, den har fået orme og loppekur. Og den er neutraliseret/øremærket! Altså kommer der ikke store udgifter oveni eller en længere varende behandling. Jeg kan kun anbefale at få en internat kat eller 2, så de har selskab i hinanden.Mange blandede reaktioner
Det er forskelligt hvordan folk reagerer på dyr i nød, nogle mener at ejerne er selvforskyldt, de kunne bare have aflivet killingerne fra små. Men når dyr betyder alt i nogle menneskers liv, så skal der hjælp til udefra. Katte er ikke et skadedyr, men et nyttedyr, de holder mus og rotter væk. De er også gode selskabsdyr for ensomme mennesker, samt nedsætter stress og for højt blodtryk.

For mange katte kan gå hen og blive en plage, derfor er det vigtigt med neutralisering. Nogle mener man bare skal skyde dem, da neutralisering og human aflivning koster for mange penge. Men de glemmer at der også er følelser med i spillet og at det aldrig er kattenes skyld.

Vi er enige om at syge dyr skal aflives, men sunde og tamme katte skal have chancen for et godt hjem og neutraliseres for ikke at gentage problemet!


bruger jeg til mine katte som holder dem fri for lopper!
Hjælp en racekat med et hjem: /
Help a purebreed cat with a home:
Måske du også vil hjælpe en ægte Maine coon?
Grundet særlige omstændigheder skal en af vores bekendte af med nogle af sine katte. Her kan du få en ægte racekat for en billig penge og der er rabat ved køb af 2 eller flere. Der er både voksne, ungdyr samt killinger i flere farver. De er vaccineret, neutraliseret og med stamtavle! Klik foto for at se mere. Klik for hjemmeside

Maybe you want to help a purebreed Maine Coon?
One of our cat friends have to let go of some of her cats. Here you can get a cheap purebred cat or 2.
Adults, youngster and kittens are looking for a new home. Lots of colors. Fully vaccinated, neutrered and WITH pedigree!
Click for homepageManx.dk © • milene@manx.dk